Opmeten van je armband of ketting

De lengte van de ketting blijft altijd een persoonlijke smaak en keuze. De "standaard" lengte maten zijn geheel afhankelijk van jouw voorkeur, en van je kleding. Het kan wat strakker om de hals bij bijvoorbeeld een shirt dat wat hoger sluit, of kies je liever een wat langere ketting? De Kip Design sieraden zijn handgemaakt, dus kies de lengte die jouw voorkeur heeft. Voor alle kettingen en armbanden in deze webwinkel geldt dat ze inclusief eventuele eindlussen en sloten zijn gemeten.

Advies maat voor je armbandMaattabel voor armbanden

Mijn armbanden zijn verkrijgbaar in verschillende maten. Door je polsomtrek te meten met een meetlint of een touwtje wat je daarna op een liniaal legt weet je precies welke maat geschikt is voor jou. Dit brede pallet aan maten zorgt er voor dat er altijd een geschikte maat voor jou aanwezig is.

Unisex 

Mijn armbanden zijn unisex, dat wil zeggen dat alle armbanden door zowel vrouwen als ook mannen gedragen worden. Dus op zoek naar een armband voor heren of juist armbanden voor dames in zilver met edelstenen? Bij Kip Design vind je altijd een exemplaar dat bij je past.

Moeite om te bepalen of de ketting jou past?

Op dit plaatje vindt je een globale weergave van hoe de diverse kettinglengtes bij vrouwen vallen. Hierbij is uitgegaan van een gemiddeld damespostuur maat 38 en een smalle ketting (4 mm breed). In het algemeen geldt: hoe dikker de ketting, hoe korter deze valt. Houd daar rekening mee. Draag je maat 40 of hoger, dan raad ik aan om voor een kort kettinkje 43 cm of langer aan te houden.

Om een beter beeld te krijgen van hoe een ketting qua lengte om jouw hals valt, kan het de moeite waard zijn om een touwtje ruim op lengte te knippen, de einden op de juiste afstand aan elkaar te knopen en het touwtje om te hangen. Of, nog beter: neem een bestaande ketting en verleng deze met een touwtje/ijzerdraadje, of kort in met een veiligheidsspeld of paperclip. Zo zie je goed tot waar de ketting reikt. Ook bij deze wijze van meten, is het aan te raden om rekening te houden met de breedte van de te bestellen ketting. Heb je jouw pastouwtje op de juiste lengte geknipt en geknoopt dan geeft deze de kern van de te bestellen ketting weer. Bestel je bijvoorbeeld een ketting van 10 mm breed, hou er dan rekening mee dat de te bestellen ketting zowel aan de boven als aan de onderkant van jouw pastouwtje 5 mm zal uitsteken.

Kip Design, echte edelstenen en sterling zilverHeeft de ketting of armband niet jouw gewenste maat? 

De sieraden kunnen meestal iets korter of iets langer worden gemaakt, afhankelijk van mijn voorraad edelstenen voor dat sieraad. Is dat jouw wens? Voordat je bestelt, overleggen we graag met jou wat mogelijk is, en of er eventueel meerkosten aan verbonden zijn. Mail ons daarvoor het volgende: 

- de naam van je gewenste sieraad
- de gewenste lengte van jouw armband of ketting
- je telefoonnummer
- het tijdstip waarop je door de week goed bereikbaar bent

Ik bel je graag! Of bel mij: 06 5495 1424.

Sorteer op
Sorteer op
© 2018 - 2021 KIP DESIGN | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel