W A T  I S  J O U W  M A A T ? Kip Design, sieraden op maat gemaakt in jouw maatOpmeten van je armband & ketting

De lengte van de ketting blijft altijd een persoonlijke smaak en keuze. De "standaard" lengte maten zijn geheel afhankelijk van jouw voorkeur, en van je kleding. Het kan wat strakker om de hals bij bijvoorbeeld een shirt dat wat hoger sluit, of kies je liever een wat langere ketting? De Kip Design sieraden zijn handgemaakt, dus kies de lengte die jouw voorkeur heeft. Voor alle kettingen en armbanden in deze webwinkel geldt dat ze inclusief eventuele eindlussen en sloten zijn gemeten.

Maattabel voor armbanden

Advies maat voor je armbandGoed meten is echt belangrijk, om te voorkomen dat hij te wijd is, of dat je de armband niet over je hand kunt schuiven. Mijn armbanden zijn verkrijgbaar in verschillende maten. Wil je dat de armband echt een beetje aansluit, niet te wijd is, meet het dan echt goed op.

Hoe meet je jouw maat? Door je polsomtrek te meten met een meetlint of een touwtje wat je daarna op een liniaal legt, weet je precies welke maat geschikt is voor jou. Dit brede pallet aan maten zorgt er voor dat er altijd een geschikte maat voor jou aanwezig is. Ben je er niet zeker van, of heb je best een grote hand, dan kun je ook kiezen voor de maten S, M of L, zodat je 3 cm speling hebt. kies dan een armbandje met kleine edelsteentjes met een veerring slotje + verlengkettinkje. Zie de foto hieronder. Neem een wat kleine maat, zodat je de armband nog altijd 3 cm langer kunt maken. 

De armband is een verrassing, wat nu??

Je wilt de armband als verrassing geven.... Is de armband een cadeau en kun je de maat niet makkelijk meten? Dan zijn er een paar oplossingen! 

1. Vraag hem of haar om allerlei maten te nemen en aan je door te geven, bijvoorbeeld de omtrek van haar hoofd, enkel, hals en pols. Je geeft aan dat dat nodig is voor een verrassingscadeau, en dan weet je toch precies wat je moet weten! 

Kip Design, armband op maat met flexibel verlengkettinkje2. Meet een armband op die hij of zij al bezit, dan zit je meestal goed. Kijk ook of dit een beetje klopt met de volgende richtlijn qua damesmaten: Small = circa 16,5 cm, Medium = 18 cm, Large = 20 cm. Toch kan dit nog echt anders zijn dan de werkelijkheid....

3. Wil je wat speelruimte, kies dan een armbandje met kleine edelsteentjes met een veerring slotje + verlengkettinkje. Neem een wat kleine maat, zodat je de armband nog altijd 3 cm langer kunt maken. Al deze materialen zijn sterling zilver (925), dus duurzaam. (LET OP: verkrijgbaar vanaf 10 juni 2021.) 

3. Geef een cadeaubon, dan kan diegene precies zelf uitkiezen wat de juiste maat is. 

Unisex 

Er zijn ook armbanden die ik unisex noem, omdat ze grotere kralen hebben, edelstenen die wat stoerder ogen. Dus deze armbanden worden door zowel vrouwen als mannen gedragen. Dus op zoek naar een armband voor heren of juist armbanden voor dames met opvallende edelstenen? Bij Kip Design vind je altijd een exemplaar dat bij je past. Kies zelf of je wilt dat de armband wordt geregen op elastiek of sluit met een massief zilveren magneetslotje. 

Kies de ketting maat die bij jou past

Maattabel voor de kettingen

Moeite om te bepalen of de ketting jou past?Op dit plaatje vindt je een globale weergave van hoe de diverse kettinglengtes bij vrouwen vallen. Hierbij is uitgegaan van een gemiddeld damespostuur maat 38 en een smalle ketting (4 mm breed). In het algemeen geldt: hoe dikker de beads van de ketting, hoe korter deze valt. Houd daar rekening mee. Draag je maat 40 of groter, dan raad ik aan om voor een kort kettinkje 43 cm of langer aan te houden.

Om een beter beeld te krijgen van hoe een ketting qua lengte om jouw hals valt, kan het de moeite waard zijn om een touwtje ruim op lengte te knippen, de einden op de juiste afstand aan elkaar te knopen en het touwtje om te hangen. Of, nog beter: neem een bestaande ketting en verleng deze met een touwtje/ijzerdraadje, of kort in met een veiligheidsspeld of paperclip. Zo zie je goed tot waar de ketting reikt. Heb je jouw pastouwtje op de juiste lengte geknipt en geknoopt dan geeft deze de kern van de te bestellen ketting weer. 

Kip Design, echte edelstenen en sterling zilverVind je in de webshop geen ketting of armband in de door jouw gewenste maat? 

De sieraden kunnen meestal iets korter of iets langer worden gemaakt, afhankelijk van mijn voorraad edelstenen voor dat sieraad. Is dat jouw wens? Voordat je bestelt, overleggen we graag met jou wat mogelijk is, en of er eventueel meerkosten aan verbonden zijn. Mail ons daarvoor het volgende: 

- de naam van je gewenste sieraad
- de gewenste lengte van jouw armband of ketting
- je telefoonnummer
- het tijdstip waarop je door de week goed bereikbaar bent

Ik bel je graag! Of app mij: 06 5495 1424.

Sorteer op
Sorteer op
© 2018 - 2021 KIP DESIGN | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel