Twee kettingen Pink Blush, die prachtig samen te dragen zijn. Alles met echte edelstenen en sterling zilverVerzorging van je sieraad

De 925 massief zilveren sieraden zijn van hoogwaardige kwaliteit, maar vragen natuurlijk ook om een goede verzorging. Hier een paar do's en don'ts ...​ 

We hopen dat je je sieraad vaak en met liefde zult dragen, zorg daarom goed voor je sieraden. We hebben hier wat tips waardoor je heel lang plezier zult hebben van je geliefde items!

Het edelmetaal sterling zilver 

Sterling zilver is een hoogwaardig edelmetaal, maar kan toch verkleuren. Hoe snel dit proces gaat, is afhankelijk van een aantal dingen. Sporten met je sieraden om is bijvoorbeeld niet handig. Ook het smeren van crèmes voordat je een armband om doet raden wij niet aan. Sommige mensen hebben een zuurdere huid dan andere (lagere pH) en dat versnelt het proces van oxidatie, waardoor je sieraad dus sneller verkleurt. Maar ook langdurig blootstellen aan licht zorgt ervoor dat het zilver langzaam verkleurt.

Kwetsbare edelstenen

De volgende zachte stenen kunnen niet zo goed tegen water, 5 minuten is geen probleem maar als het langer is loop je het risico dat de steen wat oplost: calciet, magnetiet, seleniet, lapis lazuli, malachiet, turkoois en angeliet.

De volgende edelstenen kunnen niet goed tegen zonlicht, bij lang blootstellen aan felle zon kunnen ze verkleuren of barstjes vertonen: amethyst, aquamarijn, aventurijn, beryl, celestiet (celestien), fluoriet, kunziet, larimar, malachiet, opaal, rozenkwarts, toermalijn, turkoois.

Stainless steel wire, nylon coated

De sieraden zijn meestal gemaakt op stainless steel, RVS gecoat staaldraad. Dit zijn gedraaide staaldraden met een nylon coating. De items kunnen dus wel tegen een stootje. Let er wel op dat de vorm blijft behouden, en dat de sieraden niet knikken. Dan ontstaat er een zwakke plek waar het sieraad uiteindelijk wel zou kunnen breken. Mocht de coating toch op een voor het oog niet zichtbare plek toch beschadigd zijn, dan is dat ook een plek waar vocht schade kan aanrichten aan het stainless steel, zoals verkleuring van de draad. Dus graag het sieraad niet dragen onder water. 

Verzorgingtips

  • Bewaar je sieraad op een donkere en droge plaats, liefst in een luchtdicht zakje, in de bijgeleverde bewaaretui
  • Vermijd vochtige bezigheden tijdens het dragen van je sieraad met edelstenen en zilver (denk aan de afwas, douchen, zwemmen).
  • Zorg dat je je bodylotion, haarlak en parfum een paar minuten voordat je je sieraad gaat dragen al op sprayt.
  • De sieraden zijn  vaak gemaakt op sterk metaaldraad. Bewaar deze sieraden in een ronde vorm. Langdurige knikken in het metaaldraad kunnen er op den duur voor zorgen dat het metaaldraad uiteindelijk breekt.
  • Mocht het sterling zilver toch wat verkleuren, het kan eerst bruin uitslaan en daarna zwart, dan kun je het oppoetsen met een zachte zilverdoek.
Sorteer op
Sorteer op
© 2018 - 2021 KIP DESIGN | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel