Vorige Artikel 31 van 32 Volgende

Wat betekent jouw favoriete kleur edelsteen?

Een edelsteen kan je uitkiezen vanwege de symbolische betekenis, jouw sterrenbeeld, de vorm of structuur maar natuurlijk ook op kleur. Iedereen heeft een voorkeur voor een bepaalde kleur. Kleuren hebben effect op ons. Kleur beïnvloedt ons humeur, je wordt er bijvoorbeeld vrolijk van, of juist somber. Het vormt een bron van kracht en energie als we ze op de juiste manier kiezen en gebruiken. Lees hieronder welke kleur het beste past bij jouw humeur, jouw karakter of persoonlijkheid. Of speel met kleur, kies bewust NIET wat je normaal zou doen, om juist je gevoel met een andere kleur te veranderen!

Sommige edelstenen heb ik een linkje gegeven met een voorbeeld van Kip Design sieraden, maar er is nog veel meer! Je kunt een steen in het zoekveld op www.kipdesign.nl invullen, dan vind je ze vanzelf. 

Witte edelstenen: Wit, de kleur die je rustig maakt maar daarnaast is het ook de kleur van vrede en zuiverheid. De kleur stimuleert tevens groei en creativiteit. == edelstenen: Bergkristal, maansteen, agaat, jade, chalcedoon, howliet.

Groene edelstenen: Groen is de kleur van vernieuwing en vertrouwen. Het helpt ons veranderingen door te voeren en geeft ontspanning. Het is natuurlijk ook de kleur die verbonden is met de natuur. == edelstenen: Fluoriet, toermalijn, zoïsiet, aventurijn, Afrikaans turquoise, jade, agaat, magnesiet.

Roze edelstenen: Roze, de kleur van de liefde, schoonheid en harmonie. Roze helpt ons om van het leven te genieten. == edelstenen: Rozenkwarts, rhodoniet, jade en toermalijn.

Blauwe edelstenen: Blauw is de kleur van trouw, rust en opent je geest voor intuïtie. Ook is blauw de kleur van de lucht en de zee. En biedt vertrouwen. == edelstenen: Aquamarijn, toermalijn, picasso jaspis, jade, apatiet, lapis lazuli en chalcedoon.

Grijze edelstenen: De grijze kleur is een neutrale kleur die geborgenheid biedt. Tevens is het ook de kleur die verbonden is met de wijsheid. == edelstenen: Labradoriet, agaat, veldspaat, hematiet kwarts.

Paarse edelstenen: De paarse kleur wordt geassocieerd  met luxe, stijl en rijkdom. Het is ook een spirituele kleur die voor visie, waarheid en wijsheid staat. De kleur werkt kalmerend en kan de creativiteit stimuleren. == edelstenen: Amethist, fluoriet.

Bruine edelstenen: Bruin is een aardse kleur, die eerlijkheid, geborgenheid en eenvoud uitstraalt. == edelstenen: Rookkwarts, agaat, jaspis, rookkwarts, ammoniet, maansteen.

Gele edelstenen: Een opvallende kleur, die het denk proces stimuleert. Geel wordt geassocieerd met lente, energie een plezier en geluk. De kleur geel geeft focus en een gevoel van blijdschap. == edelstenen: Citrien, agaat, serpentijn.

Oranje edelstenen:  Oranje is de kleur van de creativiteit. Staat voor vrolijkheid, kracht en optimisme. == edelstenen:  Carneool, granaat, agaat, jade.

Zwarte edelstenen: Zwart is de kleur van de nacht en duisternis. Ook de kleur van mysterie en status. == edelstenen: Onyx, agaat, hematiet kwarts.

© 2018 - 2021 KIP DESIGN | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel